Când vom putea circula pe A0 – Autostrada de Centură a Bucureștiului

Autor: George Cristea 26 oct. 2020 Știri auto

În afară de șoseaua de centură existentă, care va fi lărgită la patru benzi pe întreaga lungime, Bucureștiul va avea în curând și un inel de centură realizat la standard de autostradă. Iată când vom putea circula pe A0 – Autostrada de Centură a Bucureștiului.

Intră în Galeria FOTO

În luna august, ministrul Transporturilor Lucian Bode anunța începerea lucrărilor la viitoarea Autostradă de Centură a Bucureștiului, care va purta indicativul A0. Două luni mai târziu, aceasta nu pare să fie mai aproape de realizare, cu toate că ministrul Bode promite că va fi finalizată la timp.

„Inelul de centură a Capitalei are 102 km. Sectorul de sud are trei tronsoane, total 52 de km. Tronsonul 1 are termen de predare a proiectului tehnic și vom emite ordinul de începere a lucrărilor până la sfârșitul anului.

La tronsonul 2 au început lucrările pe o secțiune și vom da ordin de începere și pe diferența de 14 km, dar din păcate, pe tronsonul 3, antreprenorul nu a predat proiectul la timp, i-am aplicat o penalitate, sperăm să se trezească și să avem toate cele trei tronsoane în lucru până la sfârșitul acestui an”, a explicat Lucian Bode într-o intervenție la Digi24.ro.

Când vom circula pe Autostrada de Centură a Bucureștiului

Reamintim că loturile 1 și 2 din Autostrada de Centura București Sud au fost câștigate de către constructorul turc Alsim Alarko, în timp ce lotul 3 din A0 Sud a fost câștigat de către grecii de la Aktor.

„În ceea ce privește sectorul de nord, cu cei 50 de km, avem un tronson pentru care am semnat contractul de proiectare și execuție și trei tronsoane licitate, dar care se află în perioada de contestație, din păcate, toate trei”, a adăugat Lucian Bode.

„Noi ne-am propus ca până în 2023 inelul de centură al Bucureștiului, la profil de autostradă, să fie finalizat ca parte componentă a coridorului principal pan-european Constanța-București-Pitești-Sibiu-Nădlac”, a încheiat ministrul transporturilor, Lucian Bode.

Potrivit celor de la Asociația Pro Infrastructură (API), buna desfășurare a lucrărilor ar putea fi afectată din cauză că CNAIR nu a emis la timp toate autorizațiile de construcție. O hartă interactivă a întregului proiect poate fi consultată pe site-ul celor de la API.


Urmărește Promotor.ro pe Google News




Comentarii
Inchide