Kilometrajele măsluite devin o problemă și în Anglia. O analiză efectuată de site-ul englez autoexpress.co.uk pe aproximativ 2,5 milioane de vehicule a scos în evidență care sunt mașinile cărora li se modifică cel mai des kilometrajul. Analiza se referă strict la mașinile înmatriculate în Regatul Unit.
Britanicii au efectuat o analiză pe vehicule trecute printr-o baza de date a Guvernului și au stabilit că 160.430 de mașini (6,41 la sută) aveau discrepanțe de numărul de kilometri înregistrați.
Numărul de km diferă de la un model la altul. 13,6 la sută din cele 6.507 autoutilitare Vauxhall (Opel) Combo analizate prezentând discrepanțe la kilometraj, iar 12,99 la sută din cele 43.000 de exemplare Ford Transit au avut de asemenea rezultate contradictorii.
În ceea ce privește autoturismele, 11,71% din cele 7,531 de mașini BMW X5 analizate au prezentat discrepanțe de kilometri, Vauxhall (Opel) Vectra fiind următorul model pe listă (11,58%), pe când exemplarele Peugeot 206 reprezintă 11,38% din rezultatele negaive.
Cu 38,7 milioane de vehicule înmatriculate în Marea Britanie, această cercetare indică faptul că până la 2,48 milioane de mașini ar putea avea kilometrajele măsluite.
Există asociații engleze care cer interzicerea instrumentelor care permit modificarea kilometrajului, respectiv dispozitive care pot fi cumpărate online cu aproximativ 100 de lire sterline.
Consiliile locale au intentat doar 140 de procese penale pentru astfel de fapte în ultimii cinci ani. Acestea au responsabilitatea de a controla problema. Din cele 140 de urmăriri penale, doar 117 au condus la o condamnare, în jur de 1.300 de mașini fiind implicate în aceste cazuri.
Unul dintre motivele pentru care se recurge la aceasta practică ar fi condițiile pe care le impun firmele ce oferă credite auto. Ofertele de achiziții contractuale vin adesea cu limite de kilometri, iar fiecare kilometru suplimentar poate fi taxat. Acest lucru a determinat ca unii proprietari să apeleze la firme de „corecție a kilometrajului” care se oferă să dea înapoi kilometrajul pentru a evita penalitățile financiare, scrie Autoexpress.co.uk.