VIDEO Noul BMW Seria 7. Nava-amiral a constructorului bavarez iese pe şosele – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 27 oct. 2015 Știri auto

Noul BMW Seria 7 a fost lansat oficial în showroom-urile din întreaga ţară. Printre inovaţiile pe care le aduce enumerăm structura caroseriei care foloseşte elemente din fibră de carbon, faruri adaptive cu tehnologie laser şi o nouă interfaţă iDrive care foloseşte comanda cu gesturi.

GALERIE FOTO Cum arată Dacia Duster de aproape 20.000 de euro. Printre opţiuni, tapiţerie de piele

Dacia Logan Lux, un concept care îţi taie respiraţia – GALERIE FOTO

Totodată, noul model preia tehnologii deja existente: tracţiune integrală inteligentă, direcţie integrală inteligentă, suspensie pneumatică pe ambele punţi, bare stabilizatoare adaptive, amortizoare adaptive şi sistem cu camere video şi vedere stereoscopică pentru detectarea denivelărilor.

GALERIE FOTO Cum arată Dacia Duster de aproape 20.000 de euro. Printre opţiuni, tapiţerie de piele

Ghiţă Ciobanul s-a ales cu un dosar penal, după ce a fost oprit de Poliţia Rutieră

Eficienţă şi performanţă dinamică

Noul BMW Seria 7 este disponibil cu o versiune actualizată a motorului V8 benzină şi cu versiuni cu şase cilindri dispuşi în linie benzină şi diesel, din cea mai nouă generaţie de propulsoare a BMW Group. Toate motoarele sunt combinate standard cu o transmisie Steptronic cu opt trepte. Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive poate fi comandat ca opţiune.

Operare intuitivă cu Touch Display şi control BMW al gesturilor

Monitorul sistemului de operare iDrive de pe noul BMW seria 7 vine în premieră sub forma unui Touch Display. Aceasta înseamnă că clienţii vor putea opera sistemul în maniera intuitivă a dispozitivelor portabile. 

O completare a funcţionalităţii sistemului iDrive este controlul BMW prin gesturi. Mişcări ale mâinii înregistrate de un senzor 3D amplasat în plafon, în zona oglinzii, oferă o nouă modalitate de operare a funcţiilor de infotainment.


Gesturile pot fi utilizate pentru o serie de funcţii, inclusiv ajustarea volumului audio şi pentru a accepta sau a respinge apelurile telefonice. De asemenea, există opţiunea de a utiliza anumite gesturi pentru funcţii alese individual.

O altă noutate este suportul de smartphone integrat în consola centrală, care permite încărcarea prin inducţie, wireless, a telefonului mobil.

Premieră mondială la noul BMW Seria 7: parcare de la distanţă

Noul BMW Seria 7 este primul automobil de serie din lume pe care clienţii îl pot manevra în şi din spaţiul de parcare sau garaj fără să se afle cineva la volan. Prin urmare, opţiunea de parcare de la distanţă permite accesul în locuri de parcare foarte înguste, acolo unde accesul din şi la automobil ar fi altfel deosebit de dificil.

Prin utilizarea BMW Display Key conducătorul poate comanda automobilului să parcheze sau să iasă complet automat. Este posibilă doar manevra de acces pe locul de parcare, cu faţa, atunci când automobilul este plasat la mai puţin de 1,5 lungi de maşină de locul de parcare. De asemenea, tot automat, automobilul poate părăsi locul de parcare cu spatele, comandat din cheie.


Şi celelalte manevre de parcare sunt posibile tot complet automat, inclusiv manevrele de schimbare a treptei de viteză, direcţie, acceleraţie şi frână. Însă pentru acestea conducătorul auto trebuie să rămână la volan şi să supervizeze operaţiunea.

VIDEO Testul la care Dacia Logan a ieşi mai bine ca Mercedes C350E

GALERIE FOTO Cele mai tari maşini care vor apărea în 2017: aveţi idee cum arată SUV Skoda coupe sau Maserati Alfieri?

VIDEO Cum arată noua versiune de top a Daciei Logan – GALERIE FOTO

 

Unic în segmentul sedanurilor de lux: faruri BMW cu laser

O apariţie nouă în segmentul sedanurilor de lux o reprezintă farurile cu laser, familiare de la BMW i8. Acestea au efect anti orbire şi pot fi comandate pentru noul BMW Seria 7 ca alternativă la echiparea standard cu faruri LED integrale.

Cât va costa?

Preţul de început este de 73 150 Euro fără TVA (90 706 Euro cu TVA) pentru modelul 730d care dispune de un motor diesel de şase cilindri în linie pentru o putere de 195 kW/ 265 CP.

Cel mai scump model disponibil în prezent este 750iL xDrive. Versiunea cu ampatament lung, echipată cu un motor V8 pe benzină de 330 kW (450 CP) are un preţ de pornire de 105 945 Euro fără TVA (131 372 Euro cu TVA).

Atenţie, Tesla! Vine Aston Martin electric de 1000 de cai-putere

Lada, frate! – GALERIE FOTO cu adversarul Daciei Logan

EXCLUSIV ProMotor – Cum a pierdut Dacia o licitaţie de 400 de maşini de patrulare ale Poliţiei pentru doar 2,4 lei pe autoturism

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide