VIDEO Testul la care Dacia Logan a ieşit mai bine ca Mercedes C350E

Autor: Marius Vișan 26 oct. 2015 Știri auto
VIDEO Testul la care Dacia Logan a ieşit mai bine ca Mercedes C350E

Revista suedeză Teknikens Värld a reuşit să scoată la iveală infomaţii surprinzătoare cu privire la noul Mercedes-Benz C350e. Mai exact, la testul elanului, Mercedes a avut rezultate destul de slabe. Testul elanului determină cât de bine se comportă o maşină în cazul în care un obiect apare pe şosea, iar şoferul este obligat să vireze brusc. 

După cum poţi vedea în filmuleţul alăturat Mercedes C350E, la o viteză de 72 de km pe oră ”reuşeşte” să dărâme jaloanele la ambele viraje bruşte. Abia la 64 de km pe oră maşina poate vira în siguranţă dacă ceva ar apărea brusc în faţa maşinii.

Răscolind puţin arhivele interentului putem vedea că şi Dacia Logan a fost supusă unui test asemănător în septembrie 2005, de către clubul german ADAC. Atunci Loganul ieşise desul de ”şifonat” după acele teste.

Expertiza încheiată atunci spunea că Loganul ar avea oareşce problemele de stabilitate, iar cumpărătorului german i se recomandă să aleagă un alt produs, chiar dacă de aceiaşi bani nu avea de ales decât din modelele second hand.

O contraexpertiză efectuată ulterior de cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung a arătat însă că testul fusese manipulat, respectiv maşinii cu pricina îi fuseseră montate cauciucuri cu probleme care nu i-au permis să treacă probele.

Frankfurter Allgemeine Zeitung notează că este posibil ca cei care au scos Loganul ca incompatibil cu cerinţele pieţii germane  să fi încercat astfel să promoveze mai mult piaţa locală de automobile, respectiv cea germană.

Iată un filmule care arată că Loganul românesc poate ieşi onorabil după testul elanului.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide