Lucrurile pe care le ştim dar nu le facem, apoi ne plângem că dăm averi la service.

Autor: Alexandru Banu 07 dec. 2016 Știri auto
Lucrurile pe care le ştim dar nu le facem, apoi ne plângem că dăm averi la service.

Iarna sunt mulţi dintre noi care vor să-şi protejeze maşina. Pentru că se circulă greu, pentru că îţi consumă mai mult, pentru că ţi-e lene s-o scoţi din parcare sau ţi-e groază de traficul ridicat. Sau pentru că “buburuza” ta e prea mică pentru o confruntare cu iarna. Iată ce trebuie să faci ca s-o depozitezi corect peste iarnă.

  1. Ţine-o undeva unde e uscat sau pune-i husă aşa cum obişnuiau părinţii înainte de 89. E un obicei învechit, dar paza bună trece zăpada rea.
  2. Schimbă lichidele de întreţinere ale instalaţiilor şi aeriseşte aceste instalaţii (de la ulei până la cel de parbriz). Maşina ta va hiberna şi are nevoie de resurse proaspete şi ermetizate corespunzător.
  3. Curăţ-o şi dă-o cu ceară. O protejezi mai bine de intemperii. Chiar dacă e acoperită.
  4. Acoperă prizele de aer, ţeava de eşapament şi alte orificii care comunică. Nu-ţi mai vor intra insecte, şoricei sau mai rău, şobolani şi gândaci.
  5. E mai greu, dar util. Pune-o pe capre. Dacă rămâne mult timp pe poziţie fără să umbli cu ea, cauciucurile pot face gâlme.
  6. Nu o lăsa cu fâna de mână trasă. Cablul poate îngheţa sau se poate rupe de la tensiune. Mai ales când o laşi ca să pleci de pe loc.
  7. Ia bateria în casă sau decupleaz-o. Nu-i face bine în frig, aşa că mai bine faci un efort şi o bagi în casă, la cald.
  8. Nu porni maşina ca s-o încălzeşti şi atât. Nu-i face bine motorului. Mai ales că pe urmă trebuie să reiei toţi paşii de mai sus. Dacă tot o porneşti, mergi câteva zile cu ea. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Tags:



Comentarii
Inchide